Restorāns

Ēdināšana un restorāni ir vēl viens papildus bizness, ar ko viesnīcas un hoteļi var piepelnīties, jo jebkuram cilvēkam ir vajadzīgs ēdiens un tas ir nepieciešams visbiežāk tieši trijās ēdienreizēs gan no rīta gan pusdienas laikā gan vakarā un, ja parasti pusdienas tiks ēstas visticamāk kaut kur ārpus šīm naktsmītnēm, jo atpūtnieki dosies ceļojumā vai pārgājienā, tad visticamāk ka vismaz vakariņas vai brokastis būs jāēd tieši šajā viesnīcā. Tāpēc arī ir nepieciešams noskaidrot, kādas ēdināšanas iespējas tev ir pieejamas paliekot savā izvēlētajā naktsmītnē un vai nu tajā ir tā sauktais zviedru galds, kur ikviens var iet un uzlikt, ko vēlas vai arī tev brokastis tiks atgādātas uz numuriņu. Un, nereti, viesnīcās nav nekādu ēdināšanas pakalpojumu, kas nozīmē tikai to, ka tev būs jāmeklē tuvākajā apkaimē esošie restorāni vai kāda cita veida ēdināšanas iestādes un jāizmanto to pakalpojumi.

Ēdināšanas bizness parasti ir viens no viskonkurētspējīgākajiem biznesiem, kur peļņas iespējas ir ļoti mazas, jo ir ļoti daudz tirgus dalībnieku, kas visi sacenšas par pieejamajiem klientiem. Tieši tāpēc arī viesnīcas un viesu nami parasti ir ļoti labs veids, kā restorāniem iegūt sev jaunus klientus, jo atliek vien izvietot kāda veida bukletu vai reklāmu viesnīcas gaitenī vai katrā numuriņā un tie klienti, kuri gribēs baudīt labu maltīti noteikti tad arī izvēlēsies šo restorānu. Bet tieši šī paša iemesla dēļ arī daudzi hoteļi un viesnīcas, kā arī viesu nami veido savu ēdināšanas nodaļu, kur ir gan restorāns, kurā var iegriezties ikviens no ārā, bet arī tiek gatavotas maltītes viesnīcas apmeklētājiem un ir arī atvērts bārs, kur tad ir iespējams iemalkot kādu gardu dzērienu un iepazīt jaunus cilvēkus. Tieši šī pārklāšanās, kur tiek izveidoti abi biznesi ir tā visizdevīgākā, jo restorānam vienam pašam izsisties ir ļoti grūti, un arī hotelim vienam pašam uzsākt darbu nav nemaz tik viegli, bet ja tie abi tiek apvienoti, tad visi klienti, kas apmeklē hoteli ir potenciālie restorāna klienti un tieši tas pats arī notiek otrādāk.
Ja runājam vēl par ēšanu, tad noteikti ir jānoskaidro arī vai tavā izvēlētajā naktsmītnē, un precīzāk tavā numuriņā ir ledusskapis, kurā tu vari ievietot savu dzeramo, lai tas paliek vēss, kā arī vai tavā numuriņā nav pieejama virtuve, kurā tad tu pats vari sev uztaisīt maltīti. Protams, parasti atpūtnieki grib doties tikai uz restorāniem un ēstuvēm, bet dažreiz arī paš-gatavota maltīte var sanākt ļoti laba un to darīt ārpus mājas vienmēr ir interesantāk.

Ēdināšanai vienmēr ir jābūt vienām no tavām prioritātēm, jo bez ēdiena cilvēki vienkārši nevar funkcionēt un pat tad, ja tu ņem līdzi savus mājdzīvniekus, tev ir jāpadomā par to, vai tiem būs kur palikt un kur saņemt ēdienu, tāpēc arī vienmēr noskaidro, kā ir ar restorāniem un ēdināšanu pirms izvēlies kādu hoteli, viesnīcu vai pat hosteli un viesu namu.